Alles weten over Lateislabbe!

23-11-2020

Waar dienen de Lateislabbe nou eigenlijk voor? Wat zijn Lateislabbe? Hoe werkt het lassen? Er zijn heel veel mensen die de antwoorden op deze vragen niet weten. Kunt u deze vragen beantwoorden? Zo niet, lees dan deze blog over de Lateislabben van Plastic Products & More en krijg de antwoorden op deze vragen.

Laten we beginnen met de vraag: wat zijn Lateislabben? Ze worden gemaakt van PVC-folie en hebben een speciaal hoekprofiel, dat regenwater afvoert. De slabben van Plastic Products & More zijn vervaardigd uit een zeer zware kwaliteit PVC en voorzien van een extra lasnaad.

Laten we verder gaan met de vraag: Waar dienen de Lateislabben voor?

De Lateislabbe worden toegepast als waterkerende aansluiting tussen de kozijnen en spouwmuren. Op de plekken waar niet met steenwerk en isolatie wordt gewerkt en vocht de constructie kan binnendringen, gebruiken we de speciale PVC-folie met een hoekprofiel om vocht en regenwater af te voeren. Zo vormen de Lateislabbe en de PVC-folie de perfecte water- en vochtkering. 

Lateislabbe van PP-M
Lateislabbe van PP-M
hoekprofiel van PP-M
hoekprofiel van PP-M

Als volgt kunnen we verder gaan over de soorten lateislabben. Er zijn verschillende soorten en maten lateislabbe. Zo kan de profielkleur verschillen en zijn er harde en zachte neusprofielen. Sommige lateislabbe zijn temperatuurbestendig vochtbestendig en Uv-bestendig. De kleuren waar de hoekprofielen in voorkomen zijn voornamelijk zwart, wit en grijs. Hier komt dan het PVC-folie op en wordt het hoogfrequent gelast op de hoekprofielen.

De lateislabbe kunnen op verschillende hoekprofielen gelast worden. De soorten hoekprofielen die voorkomen zijn:

Hoe worden de lateislabben aangebracht op de kozijnen? Een lateislabbe wordt bevestigd door het hoekprofiel tegen het kozijn te plaatsen en de slab terug te vouwen. Het terug vouwen van de slab is erg belangrijk omdat het hoekprofiel tijdens het terugvouwen er namelijk voor zorgt dat vocht automatisch wordt afgevoerd.

Waarom heb je een waterkering nodig voor de kozijnen? Wat zijn hier de voordelen van? Dit zijn natuurlijk de vragen die de mensen stellen. Een waterkering voor de kozijnen heeft veel voordelen. Ze voorkomt het lekkage en regeninval bij zware neerslag. Tevens worden kieren luchtdicht afgesloten.

De belangrijke voordelen van waterkering bij de kozijn zijn:

  • Vochtvrije huis
  • Geen tochtkieren
  • Definitieve oplossing, verliest zijn werkende kracht niet

Dit zijn belangrijke voordelen. Vocht in huis kan zorgen voor klachten bij de bewoners of schimmelvorming in het huis. Oude mensen kunnen ademhalingsproblemen krijgen. Nadelen van vochtvorming in huis:

  • Schimmelvorming
  • Ongedierte
  • Aantasting van de constructie
  • Hoge energierekening

Dit zijn behoorlijk wat nadelen die je niet wilt hebben in je huis. De kozijnen met de juiste lateislabbe zorgen ervoor dat jij zonder erge gevolgen kan genieten van je huis.

Als laatste gaan we het hebben over hoogfrequent lassen. U komt alles te weten over hoe de lateislabbe en de PVC-folie op de profielen worden gelast. Het hoogfrequent lassen is enkel geschikt voor kunststoffen met moleculen die een uitgesproken dipoolkarakter vertonen zoals: PVC-folie, PET en EVA. Het hoogfrequent lassen wordt opgewekt door het geleiden van elektrische energie onder de vorm van een radiofrequent veld naar de 2 oppervlakken die met elkaar moeten verbonden worden. Het wisselend elektrisch veld stimuleert de moleculen in het materiaal te bewegen met een snelheid van 27 miljoen keer per seconde. De wrijving tussen de moleculen die hierdoor ontstaat genereert warmte die nodig is om de materialen aan elkaar te lassen. Men bekomt een lasnaad met dezelfde sterkte als het materiaal zelf. Het elektrisch veld wordt opgewekt in het materiaal d.m.v. een elektrode. Voordat je begint met lassen is het belangrijk om het vlak in te stellen en zo de druk- en diepte goed te zetten. Als de druk te laag is zullen de 2 vlakken niet goed genoeg worden samengedrukt. Het goed zetten van de vlakken zorgt ervoor dat de druk gelijkmatig verdeeld wordt.

Heeft u vragen over Lateislabbe of onze andere producten? Of  heeft u simpelweg behoefte naar meer informatie over ons? Neem dan gerust contact met ons op.